A kulcs

 2011.01.29. 01:51

Mivel a héten sokat sétáltam a városban, elég sok időm volt gondolkodni azon, mi kell ahhoz, hogy az ember otthon érezze magát valahol. És rá is jöttem a válaszra. És a válasz igen egyszerű, egy szóban összefoglalható: egy kulcs. Bizony. Ha az embernek van kulcsa, van hova hazamennie, van mit kinyitnia és van mit bezárnia. Leülhet, lefekhet, berendezhet és átrendezhet. Vakarózhat, nyújtózhat, vagy ha éppen úgy tartja kedve, elmehet otthonról. De a kulcs akkor is ott lesz a zsebében.

Úgy tűnik, ma nekem is sikerült szereznem egy kulcsot. Ez a kulcs egy kis házat nyit 5-8 percre a Puerta del Angel megállótól, ami már a Manzanares nyugati oldalán van, de csak egy megállóra Principe Piotól. A szobám nem túl nagy, de nem is túl kicsi, nekem pont megfelel. A legfontosabb, hogy van egy nagy ablak az ágyam fölött, ahol besüt a nap - és egy radiátor a lábamnál. 

 

 
 
 

Amúgy a lakásban négyen lakunk, de ebből még csak a tulajdonossal találkoztam. Egy 60-65 körüli hölgyről van szó, a nevét már kétszer is elhadarta, de még nem maradt meg. Bocsánat... Amúgy iszonyú friss a néni, pörög folyamatosan, most is szól a tv még nála (1:56 van). Tegnap is egy kocsmából kellett épp kirángatni este, hogy mehessünk megnézni a lakást. Ma pedig fél órával a költözésem előtt felhívott, hogy siessek ám, mert megy a sorozata a tv-ben, és azt nem szívesen hagyja ott. Hát, erről ennyit.

 
Mellesleg most, hogy beköltöztem, végre el tudtam menni boltba, és nem kellett bárban vacsoráznom. (Merthogy a kulcshoz hely is jár a hűtőszekrényben.) Így hát a mai vacsora jamón cerrano volt ementálival, sajttal, salátával, koktélparadicsommal, magos kenyérrel, és persze az elmaradhatatlan vörösborral.
 
Holnap úgy tervezem, kipróbálom a tűzhelyet, és csinálok egy jó kis túróscsuszát ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://r-go.blog.hu/api/trackback/id/tr392622283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzzsendró 2011.01.31. 10:04:44

Gratula a lakáshoz, jol néz ki.És a többi lakó?
Hol veszel te Spanyolországban túrót?

olibo 2011.01.31. 18:27:43

Köszi!
Hát az az igazság, hogy a lelkesedés nagyobb volt, mint a háttérismeretek tára, és most már tudom, hogy túró NINCS. Se túróscsusza, se túrospalacsinta, se semmi ilyesmi :(

zsuzzsendró 2011.02.01. 11:49:02

Hát igen, ez elég szomorú :(
de van helyette tapas :)
süti beállítások módosítása